Verblijf  in het hart van de Douro

voor de wijn- en portliefhebberOok de wandelaar kan hier uit de voeten

Het Dourogebied. Misschien wel het mooiste wijngebied ter wereld! En daar waar de Pinhão meandert door de vallei en even verderop uitmondt in de Gouden rivier, de Douro, verhuurt douroPass een aantal smaakvolle studio’s, en kamers. In het beschermde wijndorp Provesende bieden drie studio’s en een bovenhuis plaats aan één tot maximaal 12 personen.

Combineer dit land van wijn en port, olijven en druiven en adembenemende vergezichten met de hartverwarmende gastvrijheid, kennis en kunde van de uitbaters en uw verblijf kan niet meer stuk. 

De gezichten achter douroPass zijn Jet Spanjersberg en Ronald Weustink. 
Echte Rotterdammers die elkaar in de horeca hebben leren kennen. Jet was hoofd huishouding bij Hotel New York en Ronald tweede man bij wijnhandel Van Otterloo. In 2001 werden beide banen opgezegd voor een nieuw avontuur in Portugal. Samen met hun zoon Koen, toen één jaar oud, vertrokken zij naar Quinta do Passadouro om het gastenverblijf van deze wijnboerderij in de Pinhãovallei te gaan uitbaten. Tot de geboorte van dochter Floor woonden ze zelf ook op de quinta, daarna kochten zij het mooie huis in Provesende dat nu geheel is omgebouwd tot toeristisch verblijf. Met al hun kennis en ervaring zetten Jet en Ronald zich iedere dag weer vol overgave in om hun gasten te trakteren op een onvergetelijk verblijf in dit prachtige en gevarieerde deel van Portugal! Gastvrij, persoonlijk en professioneel.


Port, Wijn, Gastronomie en Natuur in de Pinhão Vallei


De Wijn/Portliefhebber kent ze waarschijnlijk al: Quinta do Passadouro
, Quinta do Noval, Quinta do Bomfim, Quinta da Cavadinha, Quinta de Terra Feita. En zo zijn er nog een aantal. Grote namen van wijnlandgoederen van gerenomeerde Porthuizen. Allen te vinden in de Pinhãovallei, die zijn naam dankt aan de rivier Pinhão, die door dit landschap slingert en de naam gegeven heeft aan het dorp Pinhão, waar deze in de Douro uitmondt.

Nieuwe bedrijven zijn hier neergestreken, zoals Quinta do Portal. Jonge wijnmakers hebben hier kleine wijngaarden gekocht en produceren wijnen die tot de top in de wereld behoren. Namen als Poeira en Pintas bijvoorbeeld. Maar ook Dirk Niepoort maakt hier een van zijn wijnen, Charme. 

Vanuit een van onze centraal gelegen accommodaties in het dal van de Pinhão rivier zijn er diverse activiteiten te ondernemen in het hart van het portgebied.


  

 

Blog

Mesão Provesende

13-02-2017

Studio's Provesende wordt definitief Mesão Provesende.

We hebben de naam Studio’s Provesende veranderd in MesãoProvesende, omdat deze naam de lading veel meer dekt. Maar ook de ‘grote tafel’, wat een van de betekenissen is van het woord ‘mesão’.

In het moderne Portugees wordt het woord niet zo veelmeer gebruikt. Wel is het terug te vinden in de plaatsnaam Mesão Frio. Met oorsprong in het Latijn (mansione) en Germaans (frithu), waardoor het letterlijk huis van vrede zou betekenen. In de praktijk was het een herberg waar iedereen onderdak kon vinden.

Net als op Quinta do Passadouro willen we weer een Thuis voor de Reiziger zijn, waar de gast heerlijk slaapt in een goed bed en ‘s avonds samen met de andere gasten aan de grote tafel kan genieten van een lekkere maaltijd waarbij we altijd verschillende wijnen en port serveren.

Ons huis in Provesende staat open voor mensen, die meer over port en wijn uit de Douro te weten willen komen.

Mesão Provesende is daarom ook de proeftafel waarop we altijd wel een paar flessen wijn of port open hebben staan die te proeven zijn. Hierbij vertellen we over de gebruikte druiven, het proces en de producent. En natuurlijk kan er een hapje bij genuttigd worden.

Als Wijnhuis verkopen we wijnen van tientallen producenten uit verschillende delen van het gebied met ieder zijn eigen wijnmaker en filosofie. De wijn wordt niet eenzijdig belicht vanuit het standpunt van één producent, maar je krijgt een onafhankelijk verhaal, waarbij we je helpen je eigen keuze te maken.

Kom langs! Of neem contact op via www.douropass.com als je eens iets anders wilt drinken uit het mooiste en misschien wel meest interessante wijngebied ter wereld, de Douro.