Verblijf  in het hart van de Douro

voor de wijn- en portliefhebberOok de wandelaar kan hier uit de voeten

Het Dourogebied. Misschien wel het mooiste wijngebied ter wereld! En daar waar de Pinhão meandert door de vallei en even verderop uitmondt in de Gouden rivier, de Douro, verhuurt douroPass een aantal smaakvolle studio’s, en kamers. In het beschermde wijndorp Provesende bieden drie studio’s en een bovenhuis plaats aan één tot maximaal 12 personen.

Combineer dit land van wijn en port, olijven en druiven en adembenemende vergezichten met de hartverwarmende gastvrijheid, kennis en kunde van de uitbaters en uw verblijf kan niet meer stuk. 

De gezichten achter douroPass zijn Jet Spanjersberg en Ronald Weustink. 
Echte Rotterdammers die elkaar in de horeca hebben leren kennen. Jet was hoofd huishouding bij Hotel New York en Ronald tweede man bij wijnhandel Van Otterloo. In 2001 werden beide banen opgezegd voor een nieuw avontuur in Portugal. Samen met hun zoon Koen, toen één jaar oud, vertrokken zij naar Quinta do Passadouro om het gastenverblijf van deze wijnboerderij in de Pinhãovallei te gaan uitbaten. Tot de geboorte van dochter Floor woonden ze zelf ook op de quinta, daarna kochten zij het mooie huis in Provesende dat nu geheel is omgebouwd tot toeristisch verblijf. Met al hun kennis en ervaring zetten Jet en Ronald zich iedere dag weer vol overgave in om hun gasten te trakteren op een onvergetelijk verblijf in dit prachtige en gevarieerde deel van Portugal! Gastvrij, persoonlijk en professioneel.


Port, Wijn, Gastronomie en Natuur in de Pinhão Vallei


De Wijn/Portliefhebber kent ze waarschijnlijk al: Quinta do Passadouro
, Quinta do Noval, Quinta do Bomfim, Quinta da Cavadinha, Quinta de Terra Feita. En zo zijn er nog een aantal. Grote namen van wijnlandgoederen van gerenomeerde Porthuizen. Allen te vinden in de Pinhãovallei, die zijn naam dankt aan de rivier Pinhão, die door dit landschap slingert en de naam gegeven heeft aan het dorp Pinhão, waar deze in de Douro uitmondt.

Nieuwe bedrijven zijn hier neergestreken, zoals Quinta do Portal. Jonge wijnmakers hebben hier kleine wijngaarden gekocht en produceren wijnen die tot de top in de wereld behoren. Namen als Poeira en Pintas bijvoorbeeld. Maar ook Dirk Niepoort maakt hier een van zijn wijnen, Charme. 

Vanuit een van onze centraal gelegen accommodaties in het dal van de Pinhão rivier zijn er diverse activiteiten te ondernemen in het hart van het portgebied.


  

 

Blog

Moderne Kunst en Ouwe Bomen

20-03-2017

  


In de tuin van de Fundação Serralves in Porto heeft architect Alvaro Siza Vieira het moderne kunst museum ontworpen. Het kwam gereed in 1999. In deze prachtige tuin vind je een combinatie van moderne architectuur en kunst en indrukwekkende oude bomen. Zoals deze bijna 1500 jaar oude olijfboom. Over vijf jaar kunnen we de honderdste verjaardag komen vieren van de kurkeik die je hier ziet. Prachtige boom en nooit van zijn bast ontdaan. De kurkeiken in de Douro worden wel geschild en geven dan eerst een mooie rode kleur. De olijfboom in de tuin van Mesão Provesende is iets meer dan vijftien jaar oud. Alvaro Siza heeft vlakbij Mesão Provesende de adega van Quinta do Portal neergezet. Carlos Castanheira heeft een creatieve aanpassing van de winery van Quinta da Faísca gemaakt. Beide hebben in de jaren 80 en 90 in Nederland ook een aantal projecten gedaan in Den Haag en Amsterdam. Steeds meer architecten worden door wijnproducenten gevraagd om ook in de Douro nieuwe adega’s te ontwerpen. Onlangs Alexandre Burmester voor de nieuwe adega van megaproducent Gran Cruz. Alweer bijna tien jaar geleden kwam de adega van Niepoort (foto Pedro Lobo) gereed, ontworpen door de oostenrijker Andreas Burghardt.

Voor architectuur- en wijnliefhebbers een must om een paar dagen in Porto en de Douro te vertoeven.

    

 

   

http://media.architecturaldigest.com/photos/55e764a9302ba71f301648f8/master/w_640,c_limit/dam-images-architecture-2014-09-wineries-best-designed-wineries-05-nieport-winery-portugal.jpg