Verblijf  in het hart van de Douro

voor de wijn- en portliefhebberOok de wandelaar kan hier uit de voeten

Het Dourogebied. Misschien wel het mooiste wijngebied ter wereld! En daar waar de Pinhão meandert door de vallei en even verderop uitmondt in de Gouden rivier, de Douro, verhuurt douroPass een aantal smaakvolle studio’s, en kamers. In het beschermde wijndorp Provesende bieden drie studio’s en een bovenhuis plaats aan één tot maximaal 12 personen.

Combineer dit land van wijn en port, olijven en druiven en adembenemende vergezichten met de hartverwarmende gastvrijheid, kennis en kunde van de uitbaters en uw verblijf kan niet meer stuk. 

De gezichten achter douroPass zijn Jet Spanjersberg en Ronald Weustink. 
Echte Rotterdammers die elkaar in de horeca hebben leren kennen. Jet was hoofd huishouding bij Hotel New York en Ronald tweede man bij wijnhandel Van Otterloo. In 2001 werden beide banen opgezegd voor een nieuw avontuur in Portugal. Samen met hun zoon Koen, toen één jaar oud, vertrokken zij naar Quinta do Passadouro om het gastenverblijf van deze wijnboerderij in de Pinhãovallei te gaan uitbaten. Tot de geboorte van dochter Floor woonden ze zelf ook op de quinta, daarna kochten zij het mooie huis in Provesende dat nu geheel is omgebouwd tot toeristisch verblijf. Met al hun kennis en ervaring zetten Jet en Ronald zich iedere dag weer vol overgave in om hun gasten te trakteren op een onvergetelijk verblijf in dit prachtige en gevarieerde deel van Portugal! Gastvrij, persoonlijk en professioneel.


Port, Wijn, Gastronomie en Natuur in de Pinhão Vallei


De Wijn/Portliefhebber kent ze waarschijnlijk al: Quinta do Passadouro
, Quinta do Noval, Quinta do Bomfim, Quinta da Cavadinha, Quinta de Terra Feita. En zo zijn er nog een aantal. Grote namen van wijnlandgoederen van gerenomeerde Porthuizen. Allen te vinden in de Pinhãovallei, die zijn naam dankt aan de rivier Pinhão, die door dit landschap slingert en de naam gegeven heeft aan het dorp Pinhão, waar deze in de Douro uitmondt.

Nieuwe bedrijven zijn hier neergestreken, zoals Quinta do Portal. Jonge wijnmakers hebben hier kleine wijngaarden gekocht en produceren wijnen die tot de top in de wereld behoren. Namen als Poeira en Pintas bijvoorbeeld. Maar ook Dirk Niepoort maakt hier een van zijn wijnen, Charme. 

Vanuit een van onze centraal gelegen accommodaties in het dal van de Pinhão rivier zijn er diverse activiteiten te ondernemen in het hart van het portgebied.


  

 

Blog

airbnb en booking.com awards

17-01-2017

AIRBNB

https://static.booking.com/data/xphoto/1200x1200/135/13550021.jpg

Yvonne en Arjan hebben een nieuwe website

03-01-2017

Importeur in Nederland van Vale da Poupa wijnen heeft een nieuwe website:

www.grapewine.nl

De wijn:

De mensen:

Het verhaal lees je op 

www.grapewine.nl

TRIPADVISOR Certificate of Excellence

25-05-2016

For our work at Quinta do Passadouro we've been recognized for Superior Service.

Thanks to all of you who stayed with us the last 15 years.

Opening Marão Tunnel

06-05-2016

After another delay of about three weeks, due to extra security tests, the Marão tunnel will be opened officially by the prime-minister António Costa this Saturday May 7th. The public can start using the tunnel at midnight.

Vale da Poupa goes organic

04-04-2016

Secret Spot Wines released their first organic wine.

This Vale da Poupa 2014 is a blend of Touriga Nacional, Tinta Roriz and Touriga Franca, organically grown in the Almendra area in the Douro Superior. Dark ruby coloured with an intense, young aroma with floral notes and hints of spices. On the palate dry soft tannins with ripe black fruit.